Niek Mouter heeft een boodschap voor Klaas Dijkhof

Collega onderzoeker aan de TU Delft, Niek Mouter, roept Klaas Dijkhof op in het NRC om een participatieve waardenevaluatie (PWE) met de inwoners van Nederland te doen om hen te betrekken bij het klimaatbeleid. In een PWE worden burgers uitgenodigd mee te denken met besluitvormers en worden zij onder andere gevraagd

TU Delft onderzoeker Niek Mouter

investeringsbeslissingente maken (hier: aan te geven hoeveel budget zij zouden willen toekennen aan lokale verduurzamingsprojecten). De PWE is een interessante manier om inzichtelijk te maken wat burgers belangrijk vinden en hoe zij verschillende beleidsopties prioriteren. Er vinden momenteel in verschillende gemeenten experimenten plaats met de PWE tool die Mouter en zijn collega’s ontwikkelden.

Be Sociable, Share!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.