Veel gedoe om iets?! De waarde van conflict in de energietransitie

De afgelopen vier jaar hebben we als RESPONSE team aan de TU Delft onderzoek gedaan naar maatschappelijke controverses rondom energie-infrastructuur. We hebben gekeken hoe conflicten rondom geplande grootschalige windparken, geothermie-projecten, en aardgas en gasinfrastructuur ontstaan en zich ontwikkelen. Wat valt er nu te leren van deze conflicten? En, hoe kunnen conflicten constructief gebruikt worden in projectontwikkeling?

Onze inzichten hebben we gebundeld in een eenmalige uitgave van het Response-magazine, “Veel gedoe om iets?! De waarde van conflict in de energietransitie.

In dit magazine behandelen we vier aannames die wij vaak tegenkomen in ons onderzoek, maar waarbij wij graag vraagtekens willen stellen. Aan de hand van begrippen als waarden en subjectiviteit gaan we nader in op iedere aanname. Daarnaast vindt u in dit magazine een zelftest, zodat u kunt testen hoe u aankijkt tegen waarden in en rondom energieontwikkeling. Onze eigen positie als onderzoekers in het energiedebat komt ook aan bod. Immers, de energietransitie vraagt van alle belanghebbenden, waaronder onderzoekers, reflectie op de eigen rol, waarden en posities.

We hopen u met dit magazine nieuwe ideeën te geven over de waarde van conflict in de energietransitie, en wensen u natuurlijk veel leesplezier!”

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.